Ha műfüves pályára készülsz, elengedhetetlen, hogy a talajviszonyoknak megfelelő cipőt válassz a maximális teljesítményért. Ebben a bejegyzésben összeszedtük mindazt, amit tudnod kell, mielőtt kiválasztod a neked való műfüves cipőt.


Mindenekelőtt: az ideális cipő kényelmes, tartós és kiváló tapadást biztosít.


Hogyan válassz jó műfüves cipőt?


Az első, és talán a legfontosabb szempont, a kényelem. Egy jó műfüves cipő kényelmes, hiszen hosszú ideig lesz a lábadon. Fontos, hogy megfelelően illeszkedjen a lábadra, hiszen ha kényelmetlen, szorít, fájdalmas, nem fogsz tudni a játékra koncentrálni.


Emellett fontos a tartósság is. Mivel a műfüves pályák keményebbek és kopásállóbbak, mint a természetes füves pályák, a cipőnek ellenállónak kell lennie. Olyan anyagokból kell készülnie, amelyek hosszútávon megőrzik alakjukat és funkciójukat.


A következő szempont a megfelelő tapadás. Egy jó műfüves cipőnek megfelelő tapadást kell biztosítania, hogy a játékos magabiztosan tudjon mozogni és gyorsan irányt változtatni. Ezért fontos tehát, hogy olyan cipőt válassz, aminek a talpa speciálisan műfüves talajra lett tervezve.


Amire még érdemes figyelned, az a szellőzés. Egy jó cipőnek megfelelő szellőzést kell biztosítania, ezért javasoljuk, hogy olyan műfüves cipőt válassz, amelynek a felső része légáteresztő anyagból készült.


Végül, de nem utolsósorban, az ár is fontos tényező lehet. Még a jó műfüves cipők árai között is van eltérés, érdemes időt fordítani a számodra ár/érték arányban legmegfelelőbb darab megtalálására. Ha sportról van szó, különösen igaz, hogy megéri befektetni egy jó minőségű darabba, hiszen ez ad majd stabilitást, magabiztosságot, és ebben fogsz tudni kényelmesen végigjátszani egy egész meccset.


Egy jó műfüves cipő tehát kényelmes, tartós, megfelelő tapadást és szellőzést biztosít. Ha kellő időt szánsz rá, hogy megtaláld a neked valót, segíteni fog, hogy mindig a legjobb teljesítményt nyújthasd a pályán.


Nézz szét műfüves cipőink között és találd meg a hozzád illőt! Ha pedig segítségre lenne szükséged, írj nekünk!


MŰFÜVES CIPŐK